Uzman Öğretmenlik ve Baş Öğretmenlik Seminerleri Başlıyor - Test Matematik

Beğenilen Yazılar

17 Temmuz 2022 Pazar

Uzman Öğretmenlik ve Baş Öğretmenlik Seminerleri Başlıyor

Uzman Öğretmenlik ve Baş Öğretmenlik Seminerleri Başlıyor


 

2022 Yılı MEB Uzman Öğretmenlik-Başöğretmenlik Sınav Eğitim Semineri 18 Temmuz Pazartesi Başlıyor






2022 MEB Kariyer Basamakları (ÖKBS) Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınav Eğitim Seminerleri ÖBA'da 18 Temmuz Pazartesi Saat 00:01 de Aktif Olacak Uzman Öğretmenlik Eğitim Programına göre uzman öğretmen unvanı için 180 saatlik eğitim 18 Temmuz 2022 tarihinden 05 Eylül 2022 tarihine,Başöğretmenlik Eğitim Programına göre başöğretmen unvanı için 240 saatlik eğitim 18 Temmuz 2022 tarihinden 19 Eylül 2022 tarihine kadar uzaktan eğitim yöntemiyle Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden yapılacak.



Derslerin genellikle 20-25 dakika aralığında olacağı seminerler uzman öğretmenlik için 35 iş günü sürecek.Uzman öğretmenlik eğitim seminerleri 05 Eylül 2022'de sona erecek. Başöğretmenlik için ise 45 iş günü sürecek.19 Eylül 2022'de sona erecek. Öğretmenler seminerleri günün her saati izleyebilecekler. Uzman öğretmenlik yada başöğretmenlik eğitim seminerleri daha erkenden de bitirebilirler. Seminerlerdeki konularla ilgili ders notları yayınlanacak. İsteyen öğretmenler video izledikten sonra ÖBA'da yayınlanan ders notlarıyla da sınava hazırlanabilecek. MEB engelli öğretmenler için de ayrıca çalışma yapıldığını belirtti.



DİKKAT: Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitim programına katılacak öğretmenlerin, ÖBA’ya giriş yapmaları ve her bir eğitim konusunu eksiksiz izlemeleri hâlinde Uzman Öğretmenlik Eğitim Programını/Başöğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olacaktır. Bu bakımdan uzman öğretmen/başöğretmen unvanı için her bir eğitimin ÖBA ÜZERİNDEN tamamının izlenmesi gerekiyor. Eğitim programını tamamlamayanlar uzman öğretmen/başöğretmen unvanı için başvuruda bulunamayacak olup ÖBA eğitimlerini ÖBA ÜZERİNDEN tamamlamayan öğretmen sınava giremez.

 


Hiç yorum yok:
Write yorum

© 2014 Test Matematik. Designed by Bloggertheme9 | Distributed By Gooyaabi Templates
Powered by Blogger.