6.Sınıf AstroMat Ondalık Gösterimlerle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme - Test Matematik

Beğenilen Yazılar

1 Şubat 2022 Salı

6.Sınıf AstroMat Ondalık Gösterimlerle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme

Ondalık Gösterimlerle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme  

-   Bu testte, 

Ondalık gösterimler çarpılırken virgül yokmuş gibi çarpma işlemi yapılır. Çarpanların ondalık kısımlarındaki toplam basamak sayısı kadar, çarpımın sağından o kadar sayı ayrılıp virgül konur.

Solda sayı kalmamışsa “0” yazılır.

Bir doğal sayı 1 den küçük bir ondalık gösterim ile çarpılırsa, çarpım o doğal sayıdan küçük olur

Ondalık gösterimlerin 10,100,1000 ile kısa yoldan çarpımlarını bulmak için ondalık gösterimdeki virgül çarpılan sayıdaki her sıfır için bir basamak sağa kaydırılır. Eksik basamaklara sıfır(0) yazılır.

Ondalık gösterimler ile bölme işlemi yapmak için önce  bölünen ve bölen virgülden kurtarılır. Bunun bölen ve bölünen 10,100,1000 ile çarpılarak her ikisi de virgülden kurtarılır. Sonra normal bölme işlemi yapılır.

Ondalık gösterimlerin 10,100,1000 ile kısa yoldan bölerken ondalık gösterimdeki virgül bölen sayıdaki her sıfır için bir basamak sola kaydırılır. Eksik basamaklara sıfır(0) yazılır.

- Ondalık gösterimler ile yapılan işlemlerin sonucunu tahmin etmek için önce sayılar uygun basamaklara yuvarlanır sonra işlem yapılır.

 



Astro mat testlerini paylaşmamıza izin veren Recep Erz. hocama ve emeği geçen tüm öğretmen ve yayın evi çalışanlarına teşekkür ederim. Testlerden zamanında haberdar olmak için facebook grubunu takip ediniz. Takip etmek için isme tıklayarak  AstroMAT - Matematik Öğretmenleri Paylaşım Grubu takip edebilirsiniz.

Testi PDF dosyası olarak indirmek için 'DOSYAYI İNDİR' butonuna tıklayınız

CEVAP ANAHTARI 

1 D

2 B

3 D

4 C

5 B

6 A

7 C

8 C

9 B

10 A



Bizi sosyal medyada Takip etmek için aşağıdaki logolara tıklayınız...facebook ''Matematik Atlası'' öğretmen grubumuza sadece öğretmenler katılabilmektedir. 

          
 ...Sosyal medya hesaplarımızdan bizi tekip edebilirsiniz.  Takip etmek için aşağıdaki logolara tıklayınız...Facebook grubumuz matematik öğretmenlerine özeldir.
          





Hiç yorum yok:
Write yorum

© 2014 Test Matematik. Designed by Bloggertheme9 | Distributed By Gooyaabi Templates
Powered by Blogger.