5.Sınıf Matematik Dersi Yıllık Plan - Test Matematik

Beğenilen Yazılar

19 Eylül 2023 Salı

5.Sınıf Matematik Dersi Yıllık Plan

  5.Sınıf Matematik  Dersi Yıllık Plan

Bu pdf' te şunlar var,

5.Sınıf Matematik Yıllık planlarını word dosyası olarak sizler için paylaşıyorum. 

 

 Paylaşımlarımız hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak yazarak bize çalışmalarımızda ışık tutabilirsiniz. Ayrıca kendi hazırladığınız dosyalar varsa bahsi4661@gmail.com  adresine mesaj atmanız veya sosyal medya hesaplarımızdan ulaşmanız durumunda sizin adınıza paylaşabiliriz. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Başarılar dilerim.


EĞİTİM-ÖĞRETİM ÇALIŞMALARININ PLANLI YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE

1- Planın Tanımı ve Önemi:

  1. a) Öğretim terimi olarak plan belirli eğitim amaçlarına ulaşmak için (bilgi, materyal ve etkinlikler arasında) öğretim konusu olabilen etkinliklerden hangilerinin seçileceğini, bunların öğrencilere niçin ve nasıl yaptırılacağına, ne gibi yardımcı ve tamamlayıcı kaynak ve araçlarının kullanılacağını, elde edilen başarının nasıl değerlendirileceğini, önceden tasarlayıp kağıt üzerinde saptamaktır.
  2. b) Öğretim konusu olabilecek etkinlikler, geliştirici niteliklerine göre dikkatle seçilmelidir. Seçilen bu konuların hangi eğitim ve öğretim amaçlarını gerçekleştireceği önceden saptanmış olmalıdır. Bunun gerçekleşebilmesi ancak, öğretmenin çalışmalarını önceden dikkatle planlanması ve gereği gibi uygulayabilmesi ile mümkündür. Öğretimde ne öğretileceği öğrenciler tarafından açıkça bilinmeli ve onlarla birlikte planlanmalıdır.
  3. c) Eğitimde, kabul edilen belli amaçlara ulaşmak esas olduğuna göre plansız ve programsız çalışmalar eğitim; öğretimi amacından uzaklaştırır. .

2- Plan Yapmanın Gereği:

Eğitim- öğretim kurumlarında derslere planlı ve hazırlıklı girmek yasal yönden zorunlu olduğu gibi eğitsel yönden de gereklidir.

  1. a) Eğitsel Yönden:

Eğitim ve öğretim planlı, programlı ve geliştirici bir çalışmadır. Amaçlarına en kısa yoldan ve verimli bir biçimde ulaşan eğitimciler çalışmalarını daima gelişmeyi öngörerek dikkatle planlayanlardır. Bu nedenle eğitim ve öğretimin verimli olabilmesi için planlamaya gereken önem verilmesi ve öğretmenler sınıflarına mutlaka bu şekilde hazırlıklı girmelidirler.

Planlar, eğitim etkinliğinin çeşidine göre hazırlanır, kısıtlı ve belli bir örneğe bağlı değildir. Ancak plan, katı, biçimsel olmaktan çok az ayrıntılı, daha yararlı nitelikte olmalı, planlama çalışmalarında çevre özellikleriyle okul çevre ilişkileri de göz önünde tutularak eğitim-öğretimi en iyi şekilde ve belirli sürede sağlayacak yönde hazırlanmalı ve uygulanmalıdır. Gerektikçe konu, süre ve uygulamada değişiklikler yapılmalıdır.

  1. b) Yasal Yönden:

(1) İlköğretimde planlama, en geniş biçimde ilkokulların yönetmeliğine ve programlarına alınmak suretiyle bu kavrama yasal nitelik kazandırılmıştır.

(2) Lise ve Ortaokullar Yönetmeliğinin 57. maddesinde öğretmenin yıllık plan yapması, derslere hazırlıklı girmesi, gezi gözlem inceleme ve deneylerin bir plana göre yapılması hükümleri bulunmaktadır. Aynı hükümlere mesleki ve diğer orta öğretim kurumlarının yönetmeliklerine de yer verilmektedir.

(3) Birçok yüksek öğretim kurumunun yönetmeliğinde plan kavramı benzer hükümlerle yer almaktadır.

 


Planı WORD dosyası olarak indirmek için 'DOSYAYI İNDİR' butonuna tıklayınız



Hiç yorum yok:
Write yorum

© 2014 Test Matematik. Designed by Bloggertheme9 | Distributed By Gooyaabi Templates
Powered by Blogger.