Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Test(6.Bölüm) - Test Matematik

Beğenilen Yazılar

18 Ağustos 2022 Perşembe

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Test(6.Bölüm)

    Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Test


Bu pdf' te şunlar var,

Uzman Öğretmenlik sınavı konularında Uzman Öğretmenlik 6.Bölüm Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Testi pdf dosyasını sizlerle paylaşıyorum. 

 


 



Facebook grubumuza katılmayı ve instagram sayfamızı takip etmeyi unutmayın. Herkese başarılar :-) 




Bu Bölümde Öğreneceklerimiz

 



ATMOSFER, HAVA, İKLİM VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLİŞKİSİ

Atmosfer (hava küre), yerküreyi saran ve onun yaşanabilir bir gezegen olmasını sağlayan, çeşitli gazlardan oluşan gaz örtüsü olarak tanımlanır.


Atmosfer, yalnız soluduğumuz havayı sağlamaz, aynı zamanda insanı ve öteki canlıları Güneş’in şiddetli kısa dalga boylu ışınımından (radyasyon enerjisi) ve bazı zararlı ışınım türlerinden (ör. morötesi - ultraviyole B ışınımı) de korur.


Atmosferdeki bulut, yağış ve fırtına oluşumları vb. gibi hava olaylarının büyük bölümü ile atmosferi oluşturan azot (N), oksijen (O2), argon (Ar) gibi temel gazlar ile su buharı (H2O), karbondioksit (CO2) ve metan (CH4) gibi başlıca sera gazlarının büyük bölümü ortalama kalınlığı yaklaşık 11 kilometre (km) olan atmosferin en alt katmanı olan troposferde ve yaklaşık 30 km yükseltiye kadar uzanan alt-orta stratosferde bulunur.


Hava, herhangi bir yerde ve zamandaki atmosfer koşullarının herhangi bir andaki kısa süreli durumu olarak tanımlanır. Hava, yeryüzünün herhangi bir yerindeki sıcaklık, yağış, nem, güneşlenme, sis, bulut, rüzgâr ve hava basıncı gibi çok sayıdaki değişkenin birlikteliği ile açıklanmaktadır.


İklim, genel olarak, yeryüzünün herhangi bir yerinde uzun yıllar boyunca gözlenen tüm hava koşullarının ortalama özelliklerinin yanı sıra, bu olayların yaşanma sıklıklarının zamansal dağılımlarının, gözlenen uç değerlerin, şiddetli olayların ve tüm değişkenlik çeşitlerinin bireşimi olarak tanımlanır.


İklim değişikliği, nedeni ne olursa olsun iklim koşullarındaki geniş ölçekli (küresel) ve önemli bölgesel ya da yerel etkileri bulunan, uzun süreli ve yavaş gelişen değişiklikler olarak tanımlanır.


 Doğal iç süreçler ve dış zorlama etmenleri

 Atmosferin bileşimindeki ya da arazi kullanımındaki sürekli antropojen (insan kaynaklı)

değişiklikler nedeniyle oluşabilir.

İklimsel değişkenlik, tüm zaman ve alan ölçeklerinde iklimin ortalama durumundaki ve standart sapmalar ile uç olayların oluşumu gibi öteki istatistiklerindeki değişimlerdir.




Katkılarından dolayı Sultan Duruduygu hocamıza çok teşekkür ederiz.

Sultan Duruduygu instagram adresine aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://www.instagram.com/sultanhocailefen/?hl=tr

 



Testi PDF dosyası olarak indirmek için 'DOSYAYI İNDİR' butonuna tıklayınız
 


Hiç yorum yok:
Write yorum

© 2014 Test Matematik. Designed by Bloggertheme9 | Distributed By Gooyaabi Templates
Powered by Blogger.