7.Sınıf Astromat Tam Sayılarla İlgili Problemler - Test Matematik

Beğenilen Yazılar

25 Temmuz 2022 Pazartesi

7.Sınıf Astromat Tam Sayılarla İlgili Problemler

 Tam Sayılarla İlgili Problemler


Bu pdf' te şunlar var,

10 Sorudan oluşan asromat testini sizler için paylaşıyorum. 8 tane kazanım 2 adet yeni nesil soru vardır.  Testi çözemeden önce sizler için hazırladığımız özet konu anlatımına göz atmanızı öneririm. Böylece eksik bilgiler var ise tamamladıktan sonra testi çözmek daha verimli olacaktır. 

   Paylaşımlarımız hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak yazarak bize çlışmlarımızda ışık tutabilirsiniz. Ayrıca kendi hazırladığınız dosyalar varsa bahsi4661@gmail.com  adresine mesaj atmanız veya sosyal medya hesaplarımızdan ulaşmanız durumunda sizin adınıza paylaşabiliriz. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Başarılar dilerim.


Bu Bölümde Öğreneceklerimiz

  • Kazanımlar

    M.7.1.1.5. Tam sayılarla işlemler yapmayı gerektiren problemleri çözer.

     

    Problem çözme aşamaları

     

  •  1-Problemi anlamak, bu bölüm çok önemlidir anlamadığımız bir soruyu çözmemiz mümkün değildir o nedenle iyi odaklanmak gerekir. Ünlü bilim adamı Albert einstein'ın sözünü hatırlayalım ''problemi anlamak çözmenin yarısıdır''. Yani bize ne gibi bilgiler vermiş, ne istiyor bunları belirlemek gerekiyor.
  • 2- Çözüm planı, Problemi anladıktan sonra nasıl çözeceğimize karar vermeliyiz. Yani çözmeye nerden başlayacağız, hangi işlemleri kullanmalıyız bunları belirlemek ve kafamızda bunları sıraya koymalıyız.

 

  • 3- Planı uygulama, bu kısım aslında en kolay kısımdır.  Kafamızda belirlediğimiz planı yani matematiksel işlemleri doğru şekilde uygulayarak sonuca ulaşmaktır. Tabiki doğru sonuca ulaşabilmek için geride eksik kazanım bırakılmamalıdır. Zira bu kısımda tüm kazanımları bir arada kullamak gerekebilir veya bazılarını seçip kullanmak durumunda kalabiliriz burada hata yapmamak için kazanımları iyi bilmek gerekmektedir.






Astro mat testlerini paylaşmamıza izin veren Recep Erz. hocama ve emeği geçen tüm öğretmen ve yayın evi çalışanlarına teşekkür ederim. Testlerden zamanında haberdar olmak için facebook grubunu takip ediniz. Takip etmek için isme tıklayarak  AstroMAT - Matematik Öğretmenleri Paylaşım Grubu takip edebilirsiniz.

Testi PDF dosyası olarak indirmek için 'DOSYAYI İNDİR' butonuna tıklayınız

CEVAP ANAHTARI
Test 5
1 C
2 D
3 B
4 C
5 D
6 C
7 C
8 B
9 B
10 A

Hiç yorum yok:
Write yorum

© 2014 Test Matematik. Designed by Bloggertheme9 | Distributed By Gooyaabi Templates
Powered by Blogger.