3600 Ek Gösterge Sonrası Memur Maaşları - Test Matematik

Beğenilen Yazılar

7 Haziran 2022 Salı

3600 Ek Gösterge Sonrası Memur Maaşları

3600 Ek Gösterge Sonrası Memur Maaşları


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kamu çalışanları lehine bir fedakarlıkta bulunarak, tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık' açıklamasının detayları belli oldu. Hangi kademedeki memurun göstergesi ne olacak? Hangi kademedeki hangi memurun maaşı, emekli ikramiyesi ve emekli aylığı nasıl değişecek? Bakanlık, sorulara Kamuda 3600 devrimi' başlıklı basın açıklaması ve 'tablo ile cevap verdi.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günkü kabine toplantısının ardından yaptığı "Kamu çalışanları lehine bir fedakarlıkta bulunarak, tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık" açıklamasının detayları belli oldu.



Hangi kademedeki memurun göstergesi ne olacak? Hangi kademedeki hangi memurun maaşı, emekli ikramiyesi ve emekli aylığı nasıl değişecek?


Bu soruların cevaplarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı detaylı bir basın açıklaması ve tablo ile verdi. 





Bakanlık: Kamuda 3600 devrimi

*Kamuda 3600 devrimi" başlığı ile yapılan basın açıklamasına göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, hayata geçecek olan 3600 Ek Gösterge düzenlemesiyle kamu görevlilerine yönelik devrim niteliğinde bir çalışmaya imza attı.




Bakanlık tarafından sistemdeki sorunların giderilmesi ile adalet duygusunun pekiştirilmesi amacıyla hazırlanan çalışmada, kapsam genişletilerek 5,3 Milyon kamu personelinin ek gösterge düzenlemesinden faydalanması sağlandı.



Ek gösterge sistemi memurların; kadro unvanı/derecesi, hizmet sınıfı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi, hiyerarşik konumu ve eğitim durumu esas alınarak belirlenmekte. Talep ve beklentilerin üzerine çıkan “Ek Gösterge Düzenlemesi” ile ek gösterge sistemi memurların; kadro unvanı/derecesi, hizmet sınıfı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi, hiyerarşik konumu ve eğitim durumu esas alınarak belirlenecek. Ek gösterge 2008 yılı öncesi göreve başlayan memurların emekli ikramiyesi ile emekli aylıklarını, 2008 sonrası göreve başlayanların ise sadece emekli ikramiyelerini esaslı olarak etkileyecek.




Tüm Memurlara İlave 600 Puan Verilecek

Talep ve beklentilerin üzerine çıkan ek gösterge düzenlemesiyleYapılan düzenlemeyle birlikte birinci dereceye gelmiş olmak kaydıyla; tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, alan sınırlaması olmaksızın 4 yıllık yükseköğrenim mezunu sağlık çalışanları ile din görevlilerinin ek göstergeleri 3600’e yükseltilecek. Bu meslek gruplarının yanı sıra avukat, il müdürü, ilçe müftüsü, bekçi, uzman erbaş/jandarma, matematikçi, istatistikçi gibi 3000 ek göstergeli tüm kamu görevlilerinin ve yüksek yargıdaki müdürlerin de ek göstergeleri 3600’e çıkarılacak. Ayrıca daha önce ek göstergeden yararlanmayan yardımcı hizmetler sınıfı da ek göstergeden faydalandırılarak tüm memurlara ilave 600 puan verilecek.  

3600 ek gösterge sonrası oluşan emekli memur maaşları aşağıdaki gibi olacaktır. 





Hiç yorum yok:
Write yorum

© 2014 Test Matematik. Designed by Bloggertheme9 | Distributed By Gooyaabi Templates
Powered by Blogger.