MEMUR VE EMEKLİ ZAM ORANLARI BELLİ OLDU - Test Matematik

Beğenilen Yazılar

24 Ağustos 2021 Salı

MEMUR VE EMEKLİ ZAM ORANLARI BELLİ OLDU

Memur ve Emekli Zam Oranları Belli Oldu

4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin beklediği zam oranları belli oldu. Hükümet ile memur sendikaları arasında 6.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sonunda uzlaşmaya varıldı


Hükümet ile memur sendikaları arasında 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde sağlanan anlaşmaya göre, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümet ile memur sendikaları arasında sağlanan uzlaşma sonunda memur maaşları aşağıdaki gibi oluştu.



 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklama ile netlik kazandı. Memur maaş zammı son dakika açıklaması ile yaklaşık 6 milyon kişi merakla bekliyordu. Yapılan açıklamada, 2022 yılında ilk altı ay için yüzde 5+enflasyon farkı, ikinci altı ay için yüzde 7+enflasyon farkı önerilirken, 2023 yılının ilk altı ayında yüzde 8, ikinci altı ay içinse yüzde 6 önerildi. 2022 yılını kapsayacak olan memur zammı görüşmeleri, 2023 yılı için de kapsayıcı olacak. Bakan bilgin 3600 ek gösterge ile ilgilide oluşturulacak bir çalıştay tarafından toplu sözleşme döneminde gerekli çalışmaların tamamlanarak meclise gönderileceğini, daha sonra insiyatifin mecliste olacağını söyledi. 

 


Bizi sosyal medyada Takip etmek için aşağıdaki logolara tıklayınız...facebook ''Matematik Atlası'' öğretmen grubumuza sadece öğretmenler katılabilmektedir. 
          
 ...Sosyal medya hesaplarımızdan bizi tekip edebilirsiniz.  Takip etmek için aşağıdaki logolara tıklayınız...Facebook grubumuz matematik öğretmenlerine özeldir.
          



Hiç yorum yok:
Write yorum

© 2014 Test Matematik. Designed by Bloggertheme9 | Distributed By Gooyaabi Templates
Powered by Blogger.