EBA ÖĞRETMEN VE İDARECİ GÖREVLERİ - Test Matematik

Beğenilen Yazılar

19 Mart 2020 Perşembe

EBA ÖĞRETMEN VE İDARECİ GÖREVLERİ

EBA Öğretmen ve İdareci Görevleri

EĞİTİM KURUMLARINDA
EĞİTİM BİLİŞİM AĞINA (EBA)
AKTİF KATILIMIN SAĞLANMASI İÇİN
GÖREV DAĞILIMI
AMAÇ: Sağlık Bakanlığı, salgın hastalıklara karşı koruyucu ve önleyici tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığınca alınan karalar doğrultusunda öğrencilerin 16-29 Mart 2020 tarihleri arasında EBA üzerinden okul müdürlüğünün ve öğretmenlerin yapacakları çalışmaları planlanmak.
KAPSAM: KAPSAM: Her tür ve kademe eğitim öğretim faaliyeti içinde bulunan okulların Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve TV üzerinden ders ortamını evlere taşıyarak öğrencilerin eğitiminin devamını sağlamak.
Okul Müdürlüğünün Yapacağı İşlemler:
1. Okulda görev yapan tüm öğretmenlerin EBA’ya kayıtlarının yapılmasını sağlamak.
2. Eğitim faaliyetlerinde bulunan her kademe ve türdeki öğrencilerin EBA’ya kayıtlarının yapılması için gerekli tedbirleri almak.
3. EBA raporlarda, aktif öğretmen ve aktif öğrenci sayısı ile kayıtlı öğretmen ve kayıtlı öğrenci sayılarının birbiriyle eşleşmesini; istatistiğin ise %100 olmasını sağlamak. (Şekil-1)

4. EBA rapor üzerindeki okulun -anlık öğrenci ve öğretmen kullanıcı bilgileri ekranından- öğretmen ve öğrenci istatistik bilgilerini (şekil-2) günlük olarak takip etmek.


5. Ders öğretmenlerinin tanımlandığı sınıfa/gruba günlük verdiği ödev/görevlerin EBA’dan raporunu alarak başarı yüzdelerine göre değerlendirme yapılmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almak.
6. Öğretmen ve öğrencilerden (veli) oluşan Whatsapp grupları kurarak günlük verilecek görev ve ödevlerin bilgilendirmesinin yapılması sağlamak.
7. TRT’den yayınlanan ders programlarının öğretmen, öğrenci ve velilere duyurulmasını sağlamak.
8. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen uzaktan eğitimle ilgili bilgi akışını takip etmek ve gereğini yapmak.
Öğretmenlerin Yapacağı İşlemler:
1. EBA gruplar üzerinden şube/grup oluşturarak günlük ders/görev tanımında bulunmak ve kontrol etmek.
2. Tanımladığı sınıfa/gruba günlük verdiği ödev/görevlerin EBA’dan raporunu alarak başarı yüzdelerine göre değerlendirme yapmak ve gerekli tedbirleri almak.
3. Öğretmen ve öğrencilerden (veli) oluşan Whatsapp gruplarında günlük verilecek görev ve ödevlerin bilgilendirmesi yapmak.
4. EBA’yı aktif olarak kullanmayan öğrencileri de sisteme dahil etmek için veli ve okul işbirliğini sağlamak.
5. EBA da hazır içeriği olmayan branş (rehberlik, görsel sanatlar, bilişim, beden eğitimi, müzik, teknoloji tasarımvb.) öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri "Dersler İçerik Ekle" veya "Doysa İçerik Ekle" den hazırladıkları içerikleri öğrencileri ile paylaşmak ve takibini yapmak.
6. TRT’den yayınlanan ders programlarını öğrenciye (veliye) duyurmak.

PDF dosyası olarak indirmek için 'DOSYAYI İNDİR' butonuna tıklayınız


Sosyal medya hesaplarımızdan bizi tekip edebilirsiniz.  Takip etmek için aşağıdaki logolara tıklayınız...Facebook grubumuz matematik öğretmenlerine özeldir.
          



Hiç yorum yok:
Write yorum

© 2014 Test Matematik. Designed by Bloggertheme9 | Distributed By Gooyaabi Templates
Powered by Blogger.