MEB BAKANI SELÇUKTAN ÖĞRENCİLERE GÜZEL HABER:Sınav baskısı azaltılacak - Test Matematik

Beğenilen Yazılar

30 Ocak 2020 Perşembe

MEB BAKANI SELÇUKTAN ÖĞRENCİLERE GÜZEL HABER:Sınav baskısı azaltılacak

Bakan Selçuk'tan öğrencilere güzel haber: Sınav baskısı azaltılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınav sürecindeki öğrencilerin, misafir geldiğinde odasından çıkmayan, düğün ve cenazeye gitmeyen, bayrama katılmayan, kendi değer sistemini yaşamı içerisinde bulamayan çocuklar olarak yetiştiğini söyledi. Bakan Selçuk, "Sınavın baskısını azaltacak bir takım çözüm önerilerine ihtiyaç var" diye konuştu.


ÇOCUKLARIMIZIN DEĞER SİSTEMİ ÖLDÜRÜLÜYOR"

Çocukların ve gençlerin kendi değerlerine sahip çıkarak sınavlara hazırlanmasını istediğini kaydeden Bakan Ziya Selçuk, şunları söyledi:
Sınava hazırlayan sistem insan yetiştiren bir sistemden elbetteki farklılık taşıyor. Sınava yetiştirme çerçevesinde yaşanılan süreçlerin ve yaşantıların çocuklarımızın bir şekilde misafir geldiğinde çıkmayan, düğün olduğunda gitmeyen, bayrama katılmayan, cenaze törenlerine gitmeyen, kendi değer sistemini yaşamı içerisinde bulamayan çocuklar olarak yetiştiğinin farkındayız. Bunun önüne geçmek içinde Türkiye'nin eğitim sistemini insan yetiştirme odaklı ele alınması zaruriyeti var. Bu bizim çocuklarımızın değer sistemini de öldürüyor.

SINAV BASKISI AZALTILACAK"

"Sınavla ilgili çalışmalar ne kadar tek odaklı hale dönerse aslında çocukların değer sistemi de o kadar zarar görmüş hale geliyor. Sonra da müfredat oluşturuyoruz çocuklara değer eğitimi vermek için. Hayatın içinde vermek, hal üzerinden değil yaşamın kendi doğrultunda eğitim verme ihtiyacımız var. Bunun içinde sınavın baskısını azaltacak bir takım çözüm önerilerine ihtiyaç var. Aslında neler olduğu belli sadece zaman ihtiyaç var. Bu zamanı kendimize tanıdığımızda göreceksiniz, kısa sürede önemli mesafeler alınacak. Bilinçli bir şekilde kalite yönelimli olarak bir altyapı çalışmasını sürdürüyoruz."

Hiç yorum yok:
Write yorum

© 2014 Test Matematik. Designed by Bloggertheme9 | Distributed By Gooyaabi Templates
Powered by Blogger.